Ordene tilhører trenger Bengt Krogstad etter at Fjellhamar ble slått i 2. kvalikkrunde i NM. Allerede samme året som vi ble stiftet gikk vi til første runde i NM. Nå håper man på Lillestrøm!

– Det er det som vil gi oss mange tilskuere, og ekstra blest runde cupkampen, sier Krogstad.

 

Lars Kopperud med en strålende takling.

Lars Kopperud med en strålende takling.

Dette var årets viktigste kamp for AHFK, uten å snakke ned på serien. Det var denne kampen som skulle sette Aurskog-Høland delvis tilbake på det lokale fotballkartet på romerike. 3. divisjonslaget Fjellhamar ble slått på straffer, og det helt fortjent etter 120 minutter med fotball.

FFK startet best, men etter 15 minutter var vi bedre enn bortelaget i store perioder. VI skapte også de største sjansene uten full uttelling. FFK tok ledelsen ved et frispark av tidligere Høland-spiller Dan Kahn. Rett før pause utlignet Steffen Krogstad etter et vakkert angrep. Vi fortsatte presset men bortelaget holdt unna. Nærmest var spissduoen Svardahl og Østengen som ofte skapte trøbbel for svarttrøyene, men det ebbet ut med 1-1 etter 90 minutter.

 

Vi vant de fleste dueller. Her ved Bård Kolstad.

Vi vant de fleste dueller. Her ved Bård Kolstad.

Ahmed ble helten

I ekstraomgangene fortsatte AHFK presset, og Østengen smalt et frispark i tverrliggeren og Svardahl jobbet seg til to store sjanser. Dessverre uten tellende resultat. De to ganger femten minuttene gikk uten mål, og det var klart for straffer. Vår 18 år gamle kepper Ahmed Jouini var klar for straffespark, og unggutten ble til en levende vegg. Han tok to av straffene og så at en gikk utenfor. Østengen, Kolstad og Svardahl scoret på våre straffer, mens Eirik Haugen bommet på sin – uten at det spilte en rolle.

– Dette er så deilig. Det betyr mye for hele klubben, mye mer enn folk forstår. Dette er en av årsakene til at vi startet klubben, og det er så deilig når vi får til delmål, sier Krogstad.

 

Steffen Krogstad scoret vårt mål.

Steffen Krogstad scoret vårt mål.

AHFKs lag: Ahmed Jouini, Lars Kopperud, Eirik Haugen, Bård Kolstad, Mads Mærli, Steffen Krogstad, Martin Vestreng, Stian Skjæggenes, Henrik Studsrud (Richard Bjørnstad i 30 min), Lars-Petter Østengen, Lars-Eirik Svardahl.

Gule kort: Henrik Studsrud og Martin Vestreng. RØdt kort: Martin Vestreng.

Tilskuere: 120.

Eirik Haugen med vår første store sjanse.

Eirik Haugen med vår første store sjanse.

 

Richard Bjørnstad beviser at han ikke kan heade riktig.

Richard Bjørnstad beviser at han ikke kan heade riktig.

Lars-Eirik Svardahl i skuddet.

Lars-Eirik Svardahl i skuddet.

 

Lars-Petter Østengen raget som regel høyest på banen.

Lars-Petter Østengen raget som regel høyest på banen.

 

Bård Kolstad er på vei for å score på sin straffe.

Bård Kolstad er på vei for å score på sin straffe.