Juniorlaget har spilt to viktige kamper denne uken. Det ble to gode seire mot nabo AFSK og Ull/Kisa 2.

Torsdag var det nabooppgjør mot AFSK. Fokus før kamp var å være nøyaktig og konsentrert på egne oppgaver, og ord som «hatoppgjør», «krig» og andre kjente formuleringer var bannlyst i garderoben: Vi skulle vise at vi kan spille god fotball!

Vi gikk ut i 4-2-3-1, med en formening om at AFSK var gode fremover, men kunne beseires på midtbanen. AHFK begynte godt, og hadde god kontroll frem til 2 – 0, men var noe unøyaktig i pasningsspillet. AFSK spilte mye langt og direkte i bakrom, og hadde et stjernetreff som ga 2-1. Dette ga oss den rette oppvåkningen. Med god kontroll i bakre firer og en keeper som lukker bakrommet på nivå med Neuer, var AFSK nøytralisert.

– Gode dødballer og trykk fremover gjorde at vi vant komfortabelt 6-1. Etter kampen var det lov å innrømme at det var godt «å denge» nabo’n, sier trener Per Grahn.

Tropp mot AFSK:

Simen Aaserud, Jens Eivind Bergsjø, Marius Kolstad, Ivar Ransberg, Thomas Bjørklund, Anders Nadden, Sondre Bergdølmo, Marius Lunder Jensen, Henrik Bjørnstad, Simon Hellesjø, Johannes Bergquist, Alexander Aronsson, Glenn Kristian Dahlen Skogholt, Mathias Nilsen, Ola Vestreng, Tor Andre Midtbø.

«Seriefinale» mot Ull/Kisa 2

Søndag ventet serielederen Ull/Kisa på UKI Arena. De hadde vunnet alle sine kamper, og ledet serien. Med skader og sykdom på Simen, Jonas, Mathias, Erik, Tor Andre og Anders så det vanskelig ut. Da AHFK i tillegg måte spare Ola og Steffen frem mot A-kamp, var det godt at Rømskog kunne «bidra med» to staute karer, Victor og Vegard.

På nytt gikk vi ut i samme formasjon; konsentrert på oppgavene: Tørre å rulle ballen i bakre firer, spille gjennom midtbanen og veksle mellom småspill og direkte pasninger i bakrom. Mantraet er god defensiv struktur og 100% trøkk i det defensive arbeidet og å være uforutsigbare i det offensive spillet.

Etter 37 sekunder(!) setter vi ballen i hjemmelagets mål ved Jens Bergsjø; vi er på hugget og viser tydelig at vi VIL mest. Etter 5 minutter tar vi ledelsen 0-2 ved Marius Kolstad. Gutta er taktisk lure, veksler mellom kort og langt spill og senker tempoet når Ull/kisa har press på oss. Vi holder 0-2 til pause, og er forberedt på et stormløp fra hjemmelaget etter avspark. Ull/Kisa presser på, men etter at Victor Nilsen scorer på corner er kampen i praksis avgjort.

– Med god struktur og intens arbeidsinnsats defensivt fra spiss til midtstopper, og keeper, kommer Ull/Kisa kun til en kvalifisert sjanse i andre omgang, da de setter ballen i tverrliggeren, sier trener Per Grahn.

Vi ligger nå på topp av tabellen med en kamp mindre spilt.

– Hele sesongen har vi stilt med et veldig ungt lag. I dag stiller vi med elleve G16 spiller,hvorav 3 stk. G15, og fem jr.-spillere. Morsomt, og med tanke på at vi er et guttelag med forsterkninger av 3-5 jr.-spillere, har vi all grunn til å være stolte over å lede G19-serien vår, sier Grahn.

Tropp mot ull/kisa søndag:

Jens Eivind Bergsjø, Marius Kolstad, Ivar Ransberg, Thomas Bjørklund, Sondre Bergdølmo, Marius Lunder Jensen, Henrik Bjørnstad, Simon Hellesjø, Johannes Bergquist, Alexander Aronsson, Glenn Kristian Dahlen Skogholt, Thomas Nadden, Ruben Jensen, Vegard Gjelnesvangen og Victor Nilsen

Bjørklund mot Barikmo